lauantai 10. syyskuuta 2011

Adesta Melbourniin

Heräsimme varsin ajoissa aamulla ja pakkasimme tavarat melko nopeasti kasaan. Kävimme maksamassa velkamme eli mitä minibaarista olimme käyttäneet ja pyysimme taksin. Kuten tulomatkallakin niin näin lähtiessäkin taksikuski oli turbaanipäinen mies, syntyperältään kuitenkin olivat luultavasti ihan ausseja sillä ulkoinen olemus kertoi niin. Matka ei ollut pitkä ja olimme hetkessä Quantasin terminaalissa - juu, lentoyhtiöillä näytti olevan ihan omia terminaalejakin. Liput saatiin automaatista jota ei oltu eläissämme käytetty! Onneksi oli kenttävirkailijamies vieressä neuvomassa lähtöselitystä. Samasta automaatista tuli myös laukkuihin ne lentotarrat (mitä ne nimeltään onkaan?). Laukut käytiin sitten vielä pudottamassaa omalle "drop"-hihnalle jossa oli myös automaatti johon piti vastailla kaikenlaista - lähinnä "No". :P Kone takkusi pikkasen mutta lopulta saimme laukut eteenpäin. Turvatarkastuksessa minusta tulikin sitten räjähde-epäilty! :o En nimittäin muistanut ottaa nestepussia ja läppäriä lentolaukusta niin johan ne luuli mua joksikin pommimieheks, tai muutenko vain sattumalta laittoivat portin kiinni juuri minun jälkeen ja tutkivat sellaisella sauvalla kassini ja minut??! Tullirouva antoi minulle lapunkin käteen jossa selitettiin että epäilivät minulla olevan räjähteitä ja siksi halusivat tutkia - niin ainakin ymmärsin sen lakaatin... No, tutkittuaan kassin ja minut kone sekä täti sanoi jotta "clear" ja sain mennä.

Aika kentällä meni suht nopeasti (siellä kun oli ilmainen nettiyhteyskin..) ja pääsimme koneeseen ihan aikataulussa. Meidän paikat oli aika alkupäässä joten emme kiirehtineet koneeseen vaan seurasimme muita. Näimme erään nuoren miehen käännytettävän ovelta pois kun hänellä oli liian suuri käsimatkatavara (iso kitara tms). Tätäkö se automaattinen lähtöselvitys sitten tietää? En tiedä pääsikö poika lopulta koneeseen, hänelle ilmeisesti oli kuitenkin luvattu että saa ottaa soittimen koneeseen, ja veivät soittimen jostain takakautta ruumaan vai mitä tapahtui. Ainakin pojan kaverit olivat koneessa kun siitä nousimme Melbournessa.

Otimme kentältä skybussin ja ajoimme sillä keskustaan jonne matkaa oli noin 25 km. Matka tuli aika nopeasti ja niinpä kävelymme bussiasemalta hotelliin kestikin kauemmin kuin tuo bussimatka. Kaikeasta näki että olimme tulleet paljon isompaan kaupunkiin kuin mitä Adelaide oli ollut!

1 kommentti:

Tauko ohi

Alicante Yli kolme vuotta ollut bloggaustaukoa. Lienee aika terästäytyä sillä yksi unelmieni matkakohde odottaa. Tämä blogi-alusta ei ...