tiistai 6. syyskuuta 2011

Adelaideen

Saavuimme Adelaideen 5.9. puolisen tuntia ennen kuin piti eli tuulet olivat suotuisat matkalla. Nyt oli siis maanantaiaamu ja kun kelloa siirrettiin 1.5 tuntia eteenpäin ja niin olimme saapuneet maahan klo 6.10. Passintarkastuksen ja turvatarkastuksen läpi pääsimme todella nopeasti verrattuna moneen muuhun! Olin täyttänyt koneessa maahantulokaavakkeemme johon tullivirkailija merkitsi jotain kynällä kun ensiksi katsoi passimme. Juuri ennen kuin saavuimme hakemaan matkalaukkuja meidän kortit ja passit tarkasti vielä yksi virkailija joka teki jonkun merkinnän maahantulokaavakkeeseen. Laukut saatuamme menimme kohti turvatarkastusta jossa jälleen meidät tarkasti yksi mies ilahtuneena kun olimme suomalaisia, hän toivotti meidät tervetulleeksi Austraaliaan ja hymyili iloisesti. Turvatarkastuksessa katsottiin läpivalaisussa laukut, minun laukkua tutkivat hetken pysäyttäen hihnan mutta sitten ei muuten tutkittukaan ja pääsimme lähtemään. Meillä ei siis todellakaan kaikista pysäytyksistä huolimatta mennyt aikaa juuri mitään moniin muihin nähden vaan olimme ihan ekojen joukossa poistumassa. Saimme siis rauhassa mennä kahville ja muutamasta pöydästä löytyi meille vapaat paikatkin vielä. Emme pitäneet kiirettä aamutuimaan sillä voisihan olla että saisimme huoneen vasta klo 14. Ihan niin kauan meidän ei tarvinnut lopulta odottaa mutta klo 12 asti kuitenkin.

Ennen kuin saimme hotellihuoneen (taikka huoneiston tässä tapauksessa) meillä oli siis aikaa katsella paikkoja. Jätimme matkalaukut hotelliin säilytykseen ja kun respassa ollut mies antoi meille kartat sekä neuvoi vähän paikkoja niin lähdimme liikkeelle. Kello ei tietenkään ollut vieläkään kuin kahdeksan aamulla ja ilma Singaporeen verrattuna oli todella kylmä. 30 astetta oli vaihtunut aamulämpötilaltaan ehkä puoleen. Päivällä, kun aurinko oli jo lämmittänyt, lämpötila nousi 21 asteeseen. Kävelimme kaupungin keskustassa ja joen varressa, istuskellen välillä esim. rautatieasemalla ja kahvilassa aamukahvilla nro 2. Emme jaksaneet kuin kymmeneen asti sillä nukkuminen lentokoneessa ei ollut onnistunut minulta ollenkaan ja mieskään ei ollut nukkunut kuin tunnin verran. Mies raasu tuli vielä koneessa kipeeksi, sai nuhan ja kurkku kipeytyi. Onneksi meillä oli lääkkeitä mukana mutta eiväthän ne heti tietysti vaikuttaneet vaan olo huononi tietysti kun kävelimme pitkin poikin. Kymmenen jälkeen menimme vielä hotellin lähistöllä olevaan kauppaan ostamaan leipää, teetä, sokeria, juustoa ja vettä jotta kun pääsisimme huoneeseen niin ei heti tarvitsisi lähteä hakemaan nukkumisen jälkeen mitään. Kaupasta lähdimme hotellin aulaan viettämään aikaa. Aulassa oli ilmainen langaton internet joten sain aikani kyllä kulumaan.
Lopulta saimme huoneiston joka olikin melkoinen; kaksi makuuhuonetta (joista toisessa parisänky ja toisessa kaksi sänkyä erillään), olohuone josta parveke ulos, baarikeittiö ja ruokailutila oli olohuoneen päässä sekä normi kylppäri-vessa jossa oli pyykkikone ja kuivaaja. Voisimme siis nukkua vaikka eri huoneissa jos haluaisimme. :P Huoneisto sijaitsi kolmannessa kerroksessa ja näkymät olivat molemmin puolin sisäpihalle. Huoneessa keitimme heti teet ja söimme leivät. Sitten painuimmekin nukkumaan univelkaa pois. Herättyämme jokusen tunnin päästä päätimme lähteä vielä kauppaan josta ostimme hedelmää, paprikaa, aamuksi cappucinoa, maitoa, jogurttia, ryvitaa ja miehelle löysimme lääkkeeksi finreksin tapaista lääkejuomaa sekä strepsilsejä. Kaupasta menimme hotelliin suoraa ja nautimme jälleen kupilliset kuumaa sekä muutamat ryvitat. Mies oli aika kipeä ja nukkuikin heti sänkyyn päästyään minun jäädessä lukemaan ja kirjoittamaan sekä pesemään pyykkiä. Ensimmäinen Adelaiden päivä meni siis hiukan enemmän levätessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko ohi

Alicante Yli kolme vuotta ollut bloggaustaukoa. Lienee aika terästäytyä sillä yksi unelmieni matkakohde odottaa. Tämä blogi-alusta ei ...