sunnuntai 11. syyskuuta 2011

9/11

Sunnuntaina 11.9. täälläkin tuli televisiosta koko päivän aina joltain kanavalta 9/11- muistojuhlia ja kunnioitettiin kovasti terrori-iskuissa kuolleiden muistoa. Tuona päivänä myös oli ilmeisesti paikallisottelu täällä Melbournessa aussifutiksessa sillä iltapäivällä kun kävelimme Golden maililta hotellia kohti meitä vastaan tuli isoja joukkoja ihmisiä joilla oli joko sinivalkoiset Blues-joukkueen huivit tai punamustat Bombers-joukkueen huivit kaulassa. Näihin faneihin törmäsimme myös Young & Jackson pubissa jonne kävelymme päätteeksi menimme yksille. Tämä Y&J pubi on Melbournen vanhin pubi ja varsin suosittu. Tykkäsin kovasti paikassa, eikä tuo jäänytkään ainoaksi kerraksi kun pubissa kävimme.

Aamupäivän puolella siis lähdimme kävelemään opaskirjan mukaista reittiä joka oli myös hyvin merkitty katuun kultaisen värisillä metallilaatoilla. Tämä golden mail -reitti kulki kaupungin merkittäviempien rakunnusten ja paikkojen kautta ja oli noin 4 km mittainen. Aikaa tuohon kierrokseen (olettaen että kävisi kaikissa tai osassa nähtävyyspaikoista) piti varata 3-5 tuntia. Me emme museoissa käyneet, osa paikoista oli myös kiinni kun oli sunnuntai. Taisimme olla reissussa kokolailla 4 tuntia mutta lopuksi istuksimme varmaan tuolla pubissakin yli puoli tuntia. Pubista lähdimme kaupan kautta hotelliin hetkeksi lepäämään. Muutaman tunnin päästä kuitenkin kävimme vielä kaupungilla ja löysimme pienen italialaisravintolan josta saimme hyvää kanapastaa kohtuu hintaankin. Loppuilta menikin sitten huilaten ja minä yritin epätoivoisesti päästä nettiin hotellin yhteyksillä. Lopulta sinne pääsinkin mutta en niillä tunnuksilla jotka respasta sain vaan ihan löysin langattoman hotellin yhteyden kun menin alakerran busineskeskukseen. Siellä olevat koneetkaan eivät saamillani tunnuksilla auenneet, aika ihme juttu. :P Yhteys ei ollut kovin häävi ja katkeili vähän väliä. Sain kuitenkin jokusen sähköpostin hoidettua mutta osa oli pakko huonon yhteyden takia jättää. Luulisi että olisimme jossain takapajulassa vaikka olimme Australian toiseksi suurimmassa kaupungissa... (kuvat ei taas onnistu...)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko ohi

Alicante Yli kolme vuotta ollut bloggaustaukoa. Lienee aika terästäytyä sillä yksi unelmieni matkakohde odottaa. Tämä blogi-alusta ei ...