maanantai 12. syyskuuta 2011

Formulaa ja rantaa mielessä

Maanantaina 12.9. heräsimme ja lähdimme jo hyvissä ajoissa liikkeelle. Tarkoituksena oli kävellä St Kildaan Albert parkin kautta. Albert park on tuo kuuluisa Melbournen paikka jossa joka vuosi ajetaan formula 1 Austraalian osakilpailu. Puisto oli muutenkin sellainen urheilupuisto jonka keskellä oli isohko järvi. Kaikenlaisia urheilupaikkoja löytyi tuolta puistosta ja lenkkeilijät näyttivät rakastavan juosta järveä ympäri. Radan ympärys tuolla oli reilun 5 km eli järvenympärijuoksusta tuli varsin kiva lenkki varsinkin jos oli juossut ensin vaikka keskustasta muutaman kilometrin päästä sinne. St Kildan asuinalue alkoi heti kun poistuimme puistosta rautatien alitse kohti merta. Asuinalue oli täynnä vanhoja aussitaloja ja vaikutti kovin rauhalliselta alueelta ainakin näin ennen puolta päivää maanantaina.

Albert park


Rantakadulle päästyämme nautin meren tuoksusta vaikka aurinko ei kovasti meille halunnutkaan tänään paistaa. Onneksi oli hieman tyynempi sää kuitenkin niin ei tarvinnut palella ihan luihin ja ytimiin. St Klidan rannalla meillä oli tavoite käydä kävelemässä sen pitkän kuuluisan laiturin päähän joka monissa aussisarjoissa näkyy ja kahvihetken olimme päättäneet myös viettää siellä koska sinne kahvipaikka on pystytetty. :) Laituri näkyi kauas ja sieltä näki kauaksi kaupunkiin myös. Laturilla oli kalastajiakin mutta enimmäkseen sillä käveli turisteja joko menossa tai tulossa. :) Vajaan puolen tunnin pysähdyksen jälkeen lähdimme kävelemään takaisin keskustaan päin. Päätimme kävellä nyt suoraan St Kildan tietä pitkin koska tulomatkalla olimme mutkitelleet melkoisesti.

Kävelimme kaikkineen laskujemme mukaan melkein parikymmentä kilometriä maanantaina! Ei ihme että illalla ruokapaikan piti olla aika selvillä ettei joutuisi kovasti haeskelemaan taasen. Melko suoraan sellaisen paikan löysimmekin jossa lista näytti hyvältä. Ravintola oli jälleen pikkuisella kujalla jossa vastaavanlaisia paikkoja oli vierekkäin vaikka kuinka. Me vain menimme ensimmäiseen ja ensimmäisinä. Heti meidän istuuduttuamme sinne tuli muitakin. Kas, jälleen suomalaiset olivat ne todelliset sisäänvetäjät ravintolassa. :D Ruokalista oli kansainvälinen mutta yllättävän paljon sieltäkin italialaisuutta löytyi. Ruoka oli hyvää! Annoksessani oli kaksi kanan rintaleikettä (ja Dijon-sinappikastiketta, vähän salaatinlehtiä ja yksi röstiperuna) mutta koska siinä ei paljon muuta ollutkaan niin ähkyyn en siitä tullut vaan ihan normaalisti täyteen. :) Tosin, päivän kävelyjen jälkeen tuntui että voisi syödä vaikka mitä. :) Lasillinen valkoviiniä ruoan kanssa maistui myös erinomaiselta mutta lasillinen riitti.
Palasimme hotelliin "Ellun kadun" kautta (todella vilkas katu) ja matkalla näimme hauskan leipomokaupan. Siellä oli niin suolaisia kuin makeitakin pullia sekä piirakoita joita jokainen sai kerätä tarjoittimelle mitä halusi. Sitten mentiin tarjottimen kanssa tiskille maksamaan ja siellä kaikki sitten paketoitiin yksittäisiin pusseihin. Mies halusi mennä tuohon kauppaan joten sinne sitten valkkaamaan aamiaispiiraita. Epäonneksemme kaupassa oli paljon Japanilaisia jotka söhläsivät jälleen urakalla... Miten ne aina onnistuu siinä??? Japanilaisethan ovat kuuluisia tehokkuudestaan, miksi ne sitten aina aiheuttavat jonot ja polemiikit kaikissa paikoissa? Myyjissä oli onneksi useampi heidän kieltään osaavia ja jotenkin homma saatiin hoidettua että muutkin pääsivät kassalle hoitamaan asiansa noin kymmenen kertaa nopeammin. Kaupasta haimme vielä pullon vettä ja ostin viinirypäleitäkin aamuhedelmäksi. Kohta ei tarvitse enää osteskella aamupaloja sillä niin Sydneyssä kuin Darwinissakin ne sisältyvät huoneen hintaan. :)

Iltaa olisi ollut vielä jäljellä mutta jalat kaipasivat jo lepoa, samoin mun selkä. Huoneessa pesaisin yhden pitkähihaisen keskiviikon lentomatkaa varten varmuuden vuoksi vaikka nyt tuntuikin jo hiukan lämpöisemmältä kuin mitä on ollut.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko ohi

Alicante Yli kolme vuotta ollut bloggaustaukoa. Lienee aika terästäytyä sillä yksi unelmieni matkakohde odottaa. Tämä blogi-alusta ei ...