perjantai 16. syyskuuta 2011

Bondi

Perjantaiaamuna nousimme suunnilleen samaan aikaan kuin edellispäivänä. Täällä meinaa kyllä oikeasti mennät päivät sekaisin mutta juu - on nyt perjantai! Kivaa viikonloppua vain kaikille! :)

Aamiaisen jälkeen suunnistimme circulairille josta lähtisi bussit Bondi-beachille. Koska meillä oli multikortti jonka pitäisi toimia kaikissa julkisissa kulkuneuvoissa ajattelimme vielä tarkistaa asian lippukioskista. Siellä meitä palvelikin ystävällinen mies joka näytti koko alueen ja antoi jonkilaisen prosyyrinkin asiasta. :) Pienen etsimisen jälkeen löysimme oikean pysäkin ja hetkisen odoteltuamme bussikin saapui. Hiukan hämäävää oli kun osa busseista meni Bondi junktioniin ja vain osa beachille asti. Näiden välissä oli useampi kilometri joten siksi asia oli tärkeä. :) Me nousimme oikeaan bussiin ja jäimme oikealla pysäkilläkin pois eli heti siinä mistä Bondin ranta alkoi. Me emme olleet varsinaisesti rannalle menossa vaan kävelemään sellaista kävelyreittiä pitkin joka lähtisi Bondista muillekin rannoille.
 
Oikealla kuva kävelyreitistä jota ihan kokonaan emme jaksaneet - tai minun selkä ei jaksanut mennä. Tuo reitti nimittäin oli paljon pidentynyt siitä kuin mitä meillä oli tiedossa alunperin.  Kävelymatka jonka kävelimme yhteen suuntaan oli viitisen kilometriä pitkä mutta siihen meni aikaa melkoisesti sillä maasto ei ollut suinkaan tasaista. Välillä oli todella jyrkkiä rappusia joissa oli vielä korkeat askelmat eli meikäläisellä oli työtä päästä niitä ylös mutta pääsinhän minä omalla tahdillani. :)
Muutami kuviakin tuli otettua matkan varrelta sillä maisemathan olivat mitä parhaimmat! Rantoja oli reittimme varrella kaikean kaikkiaan neljä ja kaikki olivat erilaisia. Muutama oli hiukan rauhallisempi ja ne olivatkin lapsiperheiden suosiossa. Varsinkin toinen niistä oli täynnä lapsia - aivan pikkuisiakin. Yksi näistä rannoista oli täysin surffareiden ranta, siinä olikin aika hyvät tyrskyt kuten Bondillakin. Tänä perjantaina ainakaan Bondilla ei pahemmin uimareita näkynyt vaan surffaajia riitti sitten senkin edestä. Ehkäpä viikonloppuna asia olisi toisin kun oli luvattu lämpimiä ilmojakin. :)

Useampituntisen kävelyn jälkeen suunnittelimme että kävisimme jossain juomassa tai syömässä jotain mutta sitten näimmekin bussin juuri sopivasti pysäkillä ja juoksimmekin siihen. Takaisin Rocksissa ja päätimme poiketa juomilla Australian vanhimmassa pubissa: 

1828 tuo mainos kertoo pubin perustamisvuodeksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko ohi

Alicante Yli kolme vuotta ollut bloggaustaukoa. Lienee aika terästäytyä sillä yksi unelmieni matkakohde odottaa. Tämä blogi-alusta ei ...