torstai 14. helmikuuta 2013

Salvador - maanantai ja tiistai karnevaalien päätös




Kotikatumme oli karnevaalipäivinä suunnilleen tämän näköinen kuin yläkuvassa. Bändien esiintymislavat olivat jonossa odottamista huoltoa ja uudelleen liikeelle lähtöä aamupäivästä alkaen. Bileethän alkoivat jo ennen puolta päivää jokaisena muuna päivänä paitsi torstaina ja perjantaina.

Vietimme maanantain hiukan enemmän huilaillen ja Campo Granden puistossa ilmaiseksi bändejä kuunnellen ja katsellen. Samalla näimme kaikenlaista paikalliskulttuuria. Olimme lähes ainoita ulkomaalaisia tällä bilepaikalla! Myöskään sunnuntaina camarotessa ei montaa muunmaalaista näkynyt, ainakaan ulkoiselta olemukseltaan ei erottanut.

Tässä tulee puistobileistä kuvia:







Tiistaina päätimme ottaa taksin ja ajella Bonfimiin katsastamaan mitä siellä tapahtuisi sillä kaupunki oli edelleen karnevaalien kourissa ja kaikki toimi vain karnevaalien ehdoilla. Olisimme varmasti viettäneet uima-allaspäivän jos sellainen hotellissamme olisi ollut. Rannalle oli turha yrittää sillä se oli täynnä bilettäjiä koko karnevaalien ajan ja ylikin...

Bonfimin katedraali

kirkon aitaan oli toivenauhoja jätetty muutama!

kaupungin yllä

Ooo Salvador...

vesi oli niin matalalla että veneet ei ois päässy lähtemään


vanha linnake Bonfimissä
Hurautimme taksilla täältä Mercado Modelolle jossa kävimme oluilla. Karnevaalihinnat olivat vielä voimassa eli vetivät kahdesta oluesta 5 realia enemmän kuin edellisviikolla. Kokeilivat meihin viivytystaktiikkaa että olisivat saaneet koko 20 realisen meiltä vietyä mutta päätimme istua niin kauan että täti tuo siitä rahasta takaisin. Listahintahan oluilla olisi ollut 9 realia...



Oluiden jälkeen lähdimme kävellen hotelliamme kohden. Oli tarkoitus mennä hissillä taas yläkaupunkiin mutta jono oli hissillä niin älytön että nousimme tietäpitkin jalan. Olimme kyllä aivan hiestä märkiä sen nousun jälkeen mutta onneksi ylhäällä sentään tuuli jonkin verran välillä.

Hotelliin lopulta päästyämme maistuikin suihku taivaalliselta. Illalla meillä oli ohjelmassa vielä Campo Grandelle meno, viimeistä karnevaali-iltaa viettämään ja toiveena nähdä suosikkibändini Olodum. Sen oli määrä esiintyä 17.45 mutta eihän se aloittaisi tietenkään aikataulussa joten aiemmin emme puistoon menneet.

Istuksimme puistossa kuunnellen jotain muuta "ei niin hyvää"-bändiä kun kuulin ihan kuin taustalta tuttuja rytmejä. Kurkistelimme toiselle puolen puistoa katsomoiden taa ja siellähän näkyi tuttuja värejä ja tuo Olodumin logo joka vasemman puoleisessa pallossa näkyy. Äkkiä siis camaroiden vierelle tien varteen katsomaan!
Heti ensimmäinen biisi jonka kuulin oli "Faarao". Tuttuakin tutumpi biisi jota ollaan menty monesti sambatunneilla. Kyllä siinä alkoi jalka vipattaa kummasti.

Muutama muukin biisi tuli vielä tuon suoran aikana kun rekka valui tuolta camarojen välistä hiljalleen eteenpäin. Ilta oli pelastettu ja jäi niin hyvä mieli näistäkin karnevaaleista.

Vaikka järjestelyt olivat mitä olivat niin ainakin täällä oli panostettu todellakin turvallisuuteen. Kaikkeahan ei silti pysty välttämään. Näimme jälkeenpäin televisiosta miten paljon kaikenmoista tappelua yms. oli tapahtunut, varsinkin tuolla Barrassa (ranta-alueella). Me näimme ainostaan kerran kun poliisi tai vartija (ei niitä meinannut erottaa...) läpsi yhtä poikaa joka oli puistossa kusella. Puiston ympäristössä oli nimittäin tuotu vaikka kuinka paljon bajamajoja juuri siksi ettei jengi kuseksisi ihan mihin sattuu. Hajuhaitat täällä olivatkin välillä sellaiset että oksennus meinasi tulla. Ei ihme että kadut pestiin joka aamu noin viideltä vedellä. Kun karnevaalit olivat ohi niin kaupunkia alettiin puhdistaa pesuaineiden ja veden avulla joka paikasta.
voitte uskoa ettei tässä väkijoukossa paljon mahtunut sambailemaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko ohi

Alicante Yli kolme vuotta ollut bloggaustaukoa. Lienee aika terästäytyä sillä yksi unelmieni matkakohde odottaa. Tämä blogi-alusta ei ...