sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Salvador - loppuviikko ja karnevaalien aloitus




Torstaina alkoivat karnevaalit. Ne sananmukaisesti valtasivat kaupungin! Aamupäivästä oli vielä aidan pystytystä ja kiivasta valmistautumista joka puolella mutta iltapäivällä bileet jyrähtivät käyntiin. Hotelliltamme on siis kivenheitto Campo Grandelle jossa yksi kolmesta karnevaalireiteistä kulkee ja meillehän kuuluu tietysti kaikki mekkala joten osallistumme joka tapauksessa karnevaaliin vaikka emme haluaisikaan. No me kyllä haluamme joten ei haitta metelit meitä!

Perjantaiaamuna tosin huomasimme viiden maissa että haittaa se meteli kun pesuauto kiersi katua pesemässä ja oli harvinaisen kovaääninen! Samoin naapureiden kotiinpaluu eri aikoina (eli jälkimmäisellä ei avainta..) aiheutti kovaa jytinää oven paukutuksen muodossa. Oven pielessähän on myös soittokello mutta kuka sitä nyt huomaa aamuyöstä...

Satama (ylläoleva kuva) taisi olla niitä harvoja paikkoja missä karnevaaliin ei valmistauduttu sen kummemmin ulkoisesti. Toripaikalle (Mercado Modelolle) oli kyllä kojuja tullut lisää että ehkä se oli se muutos mutta saattoi johtua myös suuren risteilyaluksen satamaan tulosta.

Seuraavassa kuvia karnevaalitunnelmista niiden alkaessa:















Oikealla olevassa kuvassa näkyy myyntikojukujaa ja yksi esiintyjien rekoista joilla näyttää olevan täällä sellainen asema että voivat olla ja pysäköidä ihan mihin vain.

Eniten täällä myydään kaljaa, niitä myydään joko kojuissa tai ihan vain styroksilaatikoista jäiden seasta. Ja tosiaan jos kalja ei ole jääkylmää niin siitä saa ja pitää valittaa! Mun kurkku kyllä huomasi että kaikki juomat täällä ovat jääkylmiä. Toki kojuista sai myös ruokaa, salgaadoja, juustoja yms. Kaikenlaisia rihkamakauppiaita, tupakkakauppiaita ja muita taas kiersi lähinnä kävellen yleisömeressä jota riittää!

Vasemmalla oleva kuva on otettu torstaina alkuillasta jolloin meno oli vielä aika odottavaa ennen kahdeksaa illalla kulkueen starttipaikalla. Perjantaina oli myös samameininki mutta lauantai-iltana ja päivälläkin jo alkoi porukka liikkua aikaisemmin kohti tapahtumapaikkoja. Katselimme paikallistelevisiota ja näimme sieltä että Barrassa oli hurjasti porukkaa jo torstainakin iltapäivällä. Tällaiselle hiukan ahtaista paikoista kärsivälle se ei ole ideaalisin paikka bailata joten Campon tungokset riittivät meille! Pelourinhossa näytti olevan vähemmän tungosta kuin täällä joten sielläkin voisi karnevaaleilla viihtyä hyvin. Sinne on vain matkaa ja nyt kun tiet ovat suljettu monin paikoin niin takaisin paluu sieltä voisi olla kurjaa iltamyöhällä. Teen sunnuntaista oman postauksen koska kuvat eivät tykkää nyt latautua enää tähän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Tauko ohi

Alicante Yli kolme vuotta ollut bloggaustaukoa. Lienee aika terästäytyä sillä yksi unelmieni matkakohde odottaa. Tämä blogi-alusta ei ...